Dorunia Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Gołąbki w sosie paprykowo cebulowym i bułka żytnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asienka19873 Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Barszcz grzybowy z ziemniaczkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrFrodo Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 zupka pomidorowa z makaronem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Ja gotuję krupniczek i jeszcze bigos mamy z weekendu ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnnaK Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Zupa szczawiowa z jajkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Libercio Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 mój brat uczy się jako kucharz więc zaserwuje nam jutro pieczone ziemniaki ze specjalną przyprawą i zraziki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Kasza, rolady wołowe, sos i buraczki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asienka19873 Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 U mnie dziś kopytka :) Dorotko czy mogłabyś mi napisać jak przygotowujesz farsz do ruskich pierogów ? Mam zachciankę na nie :) a nigdy sama nie robiłam i tyle przepisów jest, że nie wiem który wybrać .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 Ok :biggrin: Farsz do pierogów ruskich: ok. 1 kg ziemniaków 1/2 kg twarogu (można mniej) 25-50 dag cebuli (jak nie lubimy to dodajemy jej mniej ;)) smalec sól pieprz Wykonanie: Należy ugotować ziemniaki i przecisnąć przez praskę, a cebulkę zrumienić na smalcu. Do ziemniaków dodać cebulkę z tłuszczem i rozkruszony twaróg. Przyprawić do smaku solą i pieprzem (dużo). Moja babcia zawsze mówi, że jak farsz jest dobrze przyprawiony to pierożki są pyszne :biggrin: Pierożki podawać polane zrumienioną cebulką na smalcu lub skwarkami z wędzonej słoniny - powodzenia i smacznego Asieńko! :biggrin: Ja dostałam wczoraj od znajomej trochę podgrzybków i dzisiaj będę gotować zupę grzybową z soczewicą ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrFrodo Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 spaghetti bolognese :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 żurek z jajkiem i białą kiełbasą a jutro ryż z jabłkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrFrodo Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Brokułowo-serowa tarta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Mniam! U nas rosół z ryżem ;-) I potem będzie galareta z nóżek - tak za mną chodziła już - mniam ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnnaK Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Zupa ziemniaczana przecierana. Ale mi Dorotko narobiłaś apetytu na galaretkę. Bardzo lubię, ale dla siebie robię przecedzoną bez mięsa, tylko marchewka i grzybek suszony. :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.