marysi_co Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Brzmi smakowicie - nie ma to jednak jak obiad u rodziców. Ja od rana robię krokiety z mięsem i właśnie mam chwilkę wytchnienia przed smażeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Dokładnie nie ma jak u mamy, i u rodziców ;) Krokiety mmm - też lubię, ale rzeczywiście trzeba się przy nich napracować, smażyć i jeszcze raz smażyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marysi_co Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 No niestety, to jest 'wielowarstwowa' robota, ale jak mus to mus. Nie przepadam za takimi gotowymi, a że krokiety uwielbiam to raz na jakiś czas trzeba się poświęcić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 a niezły był,czuć było taki inny smak choć wino wyparowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 :smile: U nas dzisiaj wczorajsza zupka, pieczone udka z kurczaka, ryż i surówka z pekinki, bo jeszcze mi zostało połowę kapustki i coś tam do niej dodam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Śledzik w sosie jogurtowo czosnkowym,ziemniaki okraszone :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudolf Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Pierś z kurczaka w panierce z wiórków kokosowych, de volaille oraz tosty z masłem czosnkowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marysi_co Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Panierka z wiórków kokosowych? :blink: A doprawiasz jakoś specjalnie tego kurczaka czy tylko pieprz i sól? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudolf Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Sól, pieprz i papryka słodka, można dać trochę ostrej lub pieprzu cayenne by zrównoważyć smak. Pierś najpierw obtaczam w mące z solą i pieprzem potem w jajku z tymi samymi przyprawami, potem w wiórki i na patelnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 dziś gotuję wielki gar fasolki po bretońsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marysi_co Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Ciekawy sposób, pewnie go wypróbuję. We wiórkach jeszcze nigdy nie robiłam - ale mogę polecić w sezamie i w płatkach kukurydzianych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 A to ja jeszcze nie smażyłam w sezamie i płatkach kukurydzianych (i nie mogę zapamiętać czy te płatki się łamie czy panieruje w takich całych, ale czy to nie będzie opadać? i czy dodaje się tam jakieś przyprawy też?), ale w wiórkach już smażyłam kurczaczka i polecam, bo pycha ;) Dzisiaj u nas drugie danie z wczoraj, a na pierwsze uszka i barszczyk będzie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minia51 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zupa jarzynowa, kluski śląskie, łopatka w sosie, ogórek kiszony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Barszcz ukraiński i placki ziemniaczane :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.