rainbow Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 SKŁADNIKI : 150 g mąki 4 łyżeczki cukru waniliowego 180 g cukru 80 g masła 500 g twarogu skórka otarta z cytryny 3 jajka 50 g jogurtu 30 g kaszy manny słoik wiśni ( 720 ml) opakowanie galaretki wiśniowej Przygotowanie : Wyrobić mąkę z 80 g cukru, połową cukru waniliowego i masłem tak, aby powstała kruszonka. Posypać spód tortownicy, docisnąć. Ser utrzeć z resztą cukru i cukru waniliowego, skórką z cytryny, jajkami, jogurtem i kaszą manną. Masę rozsmarować na spodzie z kruszonki, piec 50 minut w temp. 175 stopni. Na zimnym cieście ułożyć wiśnie. Odmierzyć szklankę soku wiśniowego, rościeńczyć go z 100 ml wody, mocno podgrzać i wsypać galaretkę. Rozpuścić, ostudzić i polać wiśnie na cieście. Wstawić na 1 godzinę do lodówki. Życzę smacznego :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renigliwice Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 Witam Cię serdecznie! Ten przepis podziałal na moją wyobrażnię. Musi być bardzo smaczne. Zaraz drukuję przepis i do dzieła! Dzięki! Renata :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krupczatka Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Witam serdecznie! To mój pierwszy post :) . Ciasto to upiekłam w sobotę,bardzo szybko się robi,bardzo dobrze smakuje i ładnie wygląda.Zdjęcia niestety nie zdążyłam zrobić-ciasto znikneło w tajemniczych okolicznościach :( .Bardzo fajny jest cytrynowy posmak w serniku w połączeniu z wiśniami znajdującymi się na górze. Pozdrawiam Krupczatka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gabi-ostra Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Aha widzę że jest jakaś moja krajanka,bo poza tym to wszyscy z daleka,albo Śląsk albo zagranica ewentualnie Pomorze.Miłomi że nie będę sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.