Janka Opublikowano 3 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 Wybacz ze tak póżno odpowiadam Jest to kakao DECO MORRENO(gorzkie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
delfin Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 i ja skusilam sie na ten przepis i nie sadzilam ze bedzie tak pyszny tylko ze ja robilam z innej odmiany sliwek duzych zoltych (nie wiem jak sie one nazywaja) i zamiezam jeszcze zrobic ... dziekuje za przepis pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajaj Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Troche tego nie kumam. Czy to jest jakas czekoladowo sliwkowa pychotka czy faktycznie NUTELLA. Albo czy chociaz smakuje jak prawdziwa nutella? Sorry za glupie pytanie ale to mnie naprawde ciekawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asienka19873 Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Witam,i ja skusilam sie na nutellke ze sliwek :sad: wlasnie sie smazy...a raczej gotuje :grin: narazie wygladaja jak zupa,maja strasznie duzo soku moje sliwki. mam nadzieje ze sporo odparuje. Robie z polowy porcji...jak bedzie dobre zrobie wiecej. napisze pozniej jak wyszlo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asienka19873 Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 dzemik zrobiony. Wyszedl mi bardzo gesty,ale mysle ze za duzo w nim kakao,na pol porcji wsypalam 100g. Smakiem nie przpomina nutelli. Mi smakuje on jak cukierki...Sliwki w czekoladzie :) jest niezly ale mnie nie zachwycil tak bardzo jak sie tego spodziewalam. Mysle ze bedzie dobry do rogalikow drozdzowych. Wyszlo mi 2 sloiki po dzemie i 1 maly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janka Opublikowano 4 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Gdy mają za dużo soku,wtedy część odlewam. Ostatnio do dużej porcji dałam 1 kakao(100g) i 2 czekolady gorzkie-efekt zadowalający. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeaGa Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Kiedyś użyłam tej właśnie nutelli ze śliwkami do posmarowania biszkopcików okrągłych i skleiłam je, następnie "utopiłam" w surowym cieście biszkoptowym (z dodatkiem kakao), które czekało na upieczenie w blaszce.Piszkopci wyszedł kolorowy po upieczeniu. Na wierzch zrobiłam masę orzechową, posypałam grubo siekanymi orzechami i kawałkami czekolady- taka mała improwizacja, a efekt ... spróbujcie sami :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
broker Opublikowano 18 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 Spróbuję jutro ten przepis, bo mam multum śliwek węgierek, ale wydaje mi się, że w przepisie jest za dużo kakao... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janka Opublikowano 18 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 Kwestia gustu,zawsze tyle dawałam i było ok.Pisałam wczesniej że teraz zmniejszyłam ilość kakao o połowę,ale dodałam 2 czekolady gorzkie. Domownicy stwierdzili że jest jeszcze lepsze :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vinonka Opublikowano 27 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2009 robiłam wczoraj nutelkę. Pycha!!! Ale następnym razem jak będę robić dam troszę mniej kakao. dzięki za przepis. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stokrotka Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 Ta nutella jest świetna! Na początek zrobiłam dokładnie według przepisu i... rozeszła się jak świeże bułeczki :D Za drugim razem zrobiłam już z podwójnej porcji i zmodyfikowałam nieco przepis zamiast kakaa i czekolady dodałam tylko czekoladę 4 tabliczki gorzkiej. Dżemik wyszedł rewelacyjny! Polecam! BeaGa wypróbowałam Twoją improwizację. Świetny pomysł. Mój mąż był zachwycony (a to nie lada łasuch :D ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janka Opublikowano 29 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 :D Miło mi że zrobiłaś ,że smakowało. Robiłam już różne warianty,ostatnio dawałam pod koniec smażenia zmielone orzechy(średnio zmielone)i czekoladę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stokrotka Opublikowano 30 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2009 Z orzechami też muszę spróbować :D Może jeszcze w tym roku? Zobaczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nineczka1 Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 PYCHOTKA!!!Polecam Wszystkim przepis pani Janki.POZDRAWIAM :D :D :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.