Basia K Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Ja dodalam kakao do smazacych sie sliwek i jeszcze smazylam ok 15 min. Janka podala,aby potem jeszcze smazyc,ale nie podala jak dlugo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janka Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Smak nutelli zdecydowanie lepiej określa jednak nazwa czekodżem. Pozdrawiam Kaśka Nazywaj ją jak chcesz. :P (nie wnoszę sprzeciwu :P ) Ja dostałam ten przepis kilkanascie lat temu i trzymam się tej nazwy.Mnie "nutella" bardziej leży,może dlatego że nie lubię takich zbitek słownych Pozdrawiam. Ja jeszcze czekam na prawdziwe węgierki. :grin:??: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia K Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Ja dzis na targu kupilam zwykle wegierki,choc zgadzam sie-wiecej bylo "mutantów" :grin: Dopiero po fakcie zauwazylam,ze podajesz kakao 200g,a moje mialo 100g.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janka Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Basiu Dając większe opakowanie otrzymujemy bardziej czekoladowy posmak. :grin: U nas nie widziałam jeszcze tych "najprawdziwszych"śliwek.Nadal czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bernadettt Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Witam!Zrobiłam wczoraj tą nutelkę i już spróbowaliśmy.Bardzo smaczna,duuużo lepsza od zwykłego dżemu z węgierek.Do naleśników jak znalazł.Jedyny mankament,że śliwki były strasznie soczyste i po 2 godzinnym gotowaniu netelka jest trochę za rzadka,ale smak suuuper.Następnym razem jeśli będzie rzadkie dam żelfix, to powinno rozwiązać sprawę.Buziaczki :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bieniek Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zrobiłem, tę nutelle, jest przepyszna wyszło mi 8 słoików, nie licząc tego co zostawiłem sobie do zjedzenia. PYCHOTKA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bieniek Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Mi wyszło bardzo gęste, i słodziutkie, takie jakie lubię. Coś fantastycznego, naprawdę CUDO, I NIE PRZESADZAM, WSZYSTKIM SMAKUJE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janka Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Jedyny mankament,że śliwki były strasznie soczyste i po 2 godzinnym gotowaniu netelka jest trochę za rzadka,ale smak suuuper.Następnym razem jeśli będzie rzadkie dam żelfix, to powinno rozwiązać sprawę.Buziaczki :grin: Dlatego zawsze podkreślam,że najlepsze są prawdziwe węgierki. Cieszę się że smakuje. :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Ja także zrobiłam nutellę ze śliwek,pyszotka -nawet lepsza niż z wiśni ,chociaż i wiśniowa dzieciakom bardzo smakowała. Ostatnio użyłam tej wiśniowej do przełożenia piernika-niebo w gębie . :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bietka Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Również wczoraj robiłam.Dałam 1 czekoladę gorzką i 100 g kakao.Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość asia3275 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Witam :grin: wczoraj zrobiłam tą nutellę i jestem miło zaskoczona nowym smakiem,fajny przepis,pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janka Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Dostałam dzis te prawdziwe węgierki i jestem w trakcie przetwarzania. :grin: :grin: Muszę pilnować garnka,bo inaczej za bardzo "wyparuje". :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bietka Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Ja robiłam z tych zmutowanych duzych.Nie było jeszcze typowych węgierek.Smak zblizony.Powidła bardzo dobre wyszły i szybko je wypestkowałam.Dzisiaj widziałam węgierki ale malusie i mało dojrzałe.Wstrzymałam się z zakupem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 I ja skusiłam się na tą pyszną nutellę, przepisem zaraziłam też moją mamę i teściową - i tak cała rodzinka robiła nutellę ;) Już ją kosztowałam - jest pyszna - dziękuję za przepis i pozdrawiam :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.