Kubasie Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2006 TRUFELKI ORZECHOWE Składniki: - 15 dkg łuskanych orzechów włoskich - 3/4 szklanki słodzonego mleka skondensowanego - 10 dkg suchych biszkoptów - czekolada mleczna (tabliczka) Sposób przygotowania: Orzechy zmielić. Biszkopty zetrzeć na tarce (drobne oczka) i wymieszać z orzechami. Następnie do nich wlewać powoli mleko skondensowane cały czas mieszając. Gotową masę włożyć do lodówki na 15 min. Po wyjęciu z masy uformować trufelki wielkości orzecha włoskiego. Czekoladę zetrzeć na tarce do miseczki i obtoczyć w niej trufle. Pycha :mrgreen: P.S. Do części masy można dodać mocnego alkoholu np. whisky - i mamy wersje wyłącznie dla dorosłych. Życzymy smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monilek26 Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Przyznam że takich trufli jeszcze nie jadłam a zapowiadaja się smakowicie no i kalorycznie!!!. Sama często robię trufle kokosowe (przepis znajduje sie na forum) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bernimek Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2006 Chciałam tylko zapytać, czy to mleko skondensowane ma być prosto z puszki, czy trzeba je gotować ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasie Opublikowano 6 Września 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2006 mleko dodaje z puszki i nie gotuje jego.trzeba pamietac ze musi byc ono słodzone. pozdrawiamy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.