Skocz do zawartości

Amerykański Tort Lodowy


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

Paczkę okrągłych biszkoptów 15 dag gorzkiej czekolady 3 łyżki wody1/4 szklanki cukru szklanka kremówki 4 jajka, łyżeczka masła łyżeczka cukru pudru Tortownicę wysmarować masłem, brzegi wyłożyć biszkoptami, dno posypać cukrem pudrem i kilkoma pokruszonymi biszkoptami. Do rondelka wlać wodę, ustawić go na parze, włożyć pokruszoną czekoladę. Kiedy czekolada się rozpuści dodawać kolejno żółtka, cały czas ucierajac masę. Odstawić do wystygnięcia. W jednym naczyniu ubić pianę z białek a gdy będzie sztywna, wsypać cukier, w drugim naczyniu ubić śmietanę. Białka i śmietanę dodać do czekolady, dokładnie wymieszać i wyłożyć do tortownicy. Wstawić do zamrażalnika na 5 godzin. Przed podaniem udekorować, zrobić rozetkę z bitej śmietany na srodku. ina12

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.