Skocz do zawartości

Szwedzka Sałatka Warzywna


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

25 dag kapusty włoskiej 25 dag papryki 25 dag pomidorów 20 dag cebuli 20 dag jabłek 2 łyżki cukru płaska łyżka soli nasiona kopru i kminku ziele angielskie, liście laurowe, pieprz 4 łyżki oleju 1/2 szklanki octu 6% Kapustę drobno poszatkować. Paprykę umyć i pokroić w paseczki, usuwając gniazda nasienne. Pomidory umyć i cieńko pokroić w plasterki. Cebulę obrać, posiekać w grubą kostkę. Jabłka umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Składniki wymieszać, połączyć z przyprawami i odstawić na dwie godziny. Ze szklanki wody i 1/2 szklanki octu 6% ugotować zalewę. Warzywa układać w słoikach do 3/4 ich wysokości i dopełnić zalewą. DO każdego słoika wlać trochę oleju. Zamknąć i pasteryzować w temp. 80- 90*C przez 15-20 minut. ina12

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.