Dorunia Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 -8 cienkich parówek -8 plasterków żółtego sera -8 cienkich plasterków boczku -1 łyżka masła -1 łyżeczka tymianku -pieprz Parówki obrać z osłonek,nakroić wzdłuż z jednej strony.W nacięcie wsunąć po plasterku żółtego sera.Każdą parówkę owinąć boczkiem,posypać tymiankiem i pieprzem,a następnie spiąć wykałaczką.W naczyniu żaroodpornym ułożyć parówki,włożyć łyżkę masła,po czym wstawić do piekarnika i zapiekać w temp.200 st.przez około 20 minut,aż ser się rozpuści. Smacznego :) :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 Witam ! Doruniu wykorzystałam Twój pomysł......boczek dałam podwędzany i posmarowałam musztardą . Zapiekałam na blaszce. Palce lizać .Zwykłe produkty,a jaki efekt! Pozdrawiam :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kofik Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 A próbowałyście zawijać boczkiem suszone sliwki i zapiekać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 Jeszcze nie póbowałam . A z czym podajesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrijah Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 Śliwki pieczone w boczku to świetna imprezowa przekąska, moja Mama nie wyobraża sobie imprezy bez nich. Co do parówek, to chyba jedna z wariacji nt. "parówek po kanadyjsku", ostatnio szukam na nie przepisu i każdy się czymś różni :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grumko Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Ja robiłem w wersji, w której serem owija się parówkę, a zamiast boczku używa się szynki. Całość się smaży, a nie zapieka, ale w sumie to podobny przepis :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jgust Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 sprobujcie zawijac sliwki w paski z piersi kurczaka i obsmazac,robie je na szybciutki obiad i podaje z surowka z kapusty pekinskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerusia Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 mm grumko wyglądaja przepysznie :-) , akurat jestem głodna i chyba z głodu umre!! pozdrawiam :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrijah Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 mm grumko wyglądaja przepysznie :D , akurat jestem głodna i chyba z głodu umre!! pozdrawiam :D nie tylko wyglądają, ale i smakują przepysznie :D wiem co mówię, bo sama z grumko spapugowałam ten przepis :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerusia Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 idealne na kolacje lub jakąś impreze, musze je kiedys zrobić.. pozdrawiam :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwona01 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Ciekawe pomysły na paróweczki w roli głównej :D Podam swój, też smakowity i szybki w przygotowaniu: - Parówki w folii - 1/2 puszki kukurydzy konserwowej - cebula - mały konc.pomidorowy - ser żółty - sól,pieprz i oregano Cebulę pokroić w drobną kostkę,podsmażyc na oleju. Podlać wodą.Cebulkę połączyć z przyprawami i konc.pomidorowym.Poddusić.Parówki obrać z osłonek i ponacinać wzdłuż. Ułożyć w naczyniu do zapiekania. Posypać kukurydzą.Polać sosem pomidorowym. Zapiekać ok. 15minut w temp.170* Pod koniec parówki posupać tartym serem. Mozna też przed włożeniem na do czynia owinąć parówki plastarami sera i tak je zapiekać. Smacznego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.