Skocz do zawartości

Ciasto Cytrynowe - Troche Inne, Ale Niezwykle Smaczne


Klosewik

Rekomendowane odpowiedzi

Proponuję ten przepis:

Upiec spód biszkoptowy.

Przygotować dwie masy cytrynowe:

Masa cytrynowa (kisielowa) - 2 cytryny otrzeć ze skórki, wycisnąć sok. Ugotować kisiel: zagotować 1

szklankę cukru z 0,5 szklanki wody, dodać skórkę i sok z cytryn. W 0,5 szklanki wody wymieszać 2 kopiaste

łyżki mąki ziemniaczanej i wlać do gotującej wody. Do ciepłego kisielu dodać 1 kostkę masła i 2 żółtka –

dobrze wymieszać i ciepły kisiel wyłożyć na biszkopt.

Masa cytrynowa (śmietanowa) – 1 galaretkę cytrynową rozpuścić w 1 szklance wody, wystudzić. Ubić

1 1/2 szklanki śmietany 12% z dwiema śnieżkami i dodać lekko tężejącą galaretkę. Wylać na pierwsza masę.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.