Gość Martucha23 Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2004 Co zrobić żeby bakalie nie opadały na dno ciasta bo przy każdym pieczeniu wszystko jest na dole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shoffix Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2004 Jeżeli konsystencja ciasta jest właściwa to przypuszczalnie dodajesz za dużo bakalii. Spróbuj z mniejszą ilością. pozdrawiam, sh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agnieszka Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2004 aby bakalie nie opadały....szczególnie rodzynki....trzeba je po prostu przed dodaniem obtoczyc w mące :) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 Mąka - to jest chyba jedyny sposób na opadające bakalie :-) Ja zawsze przed dodaniem bakalii do ciasta obsypuje je mąką - dzięki temu są one równomiernie rozłożone po całym cieście :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.