Dorunia Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2006 Składniki: -2 szkl.cukru -7 jajek Zmiksować i dodać: -3 szkl.mąki -1 łyżeczka proszku do pieczenia -olejek śmietankowy -6 łyżek oleju Dodać do zmiksowanych jajek z cukrem i wylać na blaszkę.Na ciasto ułożyć 1/2 kg śliwek bez pestek. Piec około 40-50 minut w temperaturze 180 st. SMACZNEGO :) :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gosiek50 Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 Dzięki Doruniu za fajny przepis na ciasto ze śliwkami , w najbliższym czasie je upieke , bo sezon na śliwki trwa i trzeba go wpełni wykorzystać. :) :) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Megi Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 przepis wyglada zachecajaco napewno sprobuje ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bernimek Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 Szybkościowy ten śliwkowiec ... SUPER !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 3 Lipca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 Dzisiaj będę robiła to ciasto,ale zamiast śliwek dodam wisienki,potem dodam zdjęcie i napiszę,czy z wiśniami jest równie dobre jak ze śliwkami :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 3 Lipca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 Już ciasto jest gotowe...z wisienkami jest też smaczne bardzo...dałam więcej niż 1/2 kg.wiśni,ale za to musiałam piec nie 30 min. tylko 50 min. Obiecane fotki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aga0113 Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 Ciacho piekne!!!! Bardzo apetycznie wygląda. :wink: :) :roll: Spróbuje i ja zrobić tylko mam pytanie ile to jest więcej tych wiśni 70dkg wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 3 Lipca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 Aga w przepisie jest 50 dkg.i wystarcza w zupełności więc 70 dkg.będzie w sam raz...będzie je po prostu bardziej widać i czuć w cieście. Pozdrawiam :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kate_76 Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 ale cudnie wyglada i pewnie tak smakuje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 Piękne ciasto Dorunia,takie apetyczne i kuszące i wcale przy nim nie ma pracy . Jutro będę miała wiśnie to spróbuję zrobić i oczywiście podziele się wiadomościami o efekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 3 Lipca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 Dziękuję za miłe słowa...Elu upiecz ciasto jest ono bardzo łatwe do zrobienia(ja tylko takie piekę bo nie umiem za bardzo piec),a smakuje bardzo wyśmienicie. Pozdrawiam :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolcia Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 Ale robicie smaka :wink: .Muszę upiec rodzince. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marzycielka Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 Ależ Doruniu śliczne ciasto,bardzo smakowicie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biedroneczka Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 Wygląda na pyszne ciasto wiśnie dojrzałe trzeba wypróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.