Skocz do zawartości

Ciastka Z Białego Sera


Dorunia

Rekomendowane odpowiedzi

-250 gram mąki krupczatki -250 gram twarogu(zmielonego) -200 gram masła -100 gram cukru -1 jajko WYKONANIE: Jajko rozdzielić,dodać do pozostałych składników,posiekać i gdy już są prawie połączone wyrabiać tak długo ręką,aż ciasto będzie odstawać od ręki.Odstawić do lodówki na około 1,5 godziny.Potem wałkować bardzo cienko i wycinać ciasteczka.Każde ciasteczko posmarować białkiem i posypać grubym cukrem(samo ciasto jest niezbyt słodkie)Piec w 250 st.na papierze do pieczenia na złoty kolor. WERSJA SŁONA: Składniki te same minus cukier-płaską łyżeczkę soli.Wykonanie takie samo,przed upieczeniem można posypać grubą solą,siekanymi orzechami,migdałami lub kminkiem. Smacznego :) :) :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...
  • 4 lata później...

Zrobiłam dziś też i te ciasteczka jednak zbyt cienkie wałkowanie i 250* pieczenia to u mnie się nie sprawdziło,druga blacha była już pieczona w 200* i było OK.Wyszło mi 3 piekarnikowe blachy tych ciasteczek!Mam porównanie z tymi śmietankowymi co też upiekłam i tamte wyrosły a te się skurczyły,choć wycinałam jedną foremką-czemu się tak stało?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Ciasteczka są pyszne. Polecam do wypróbowania moich ciasteczek. CIASTECZKA Z SOKIEM MALINOWYM 1/2 kg mąki 13 dag margaryny 13 dag smalcu 13 dag cukru pudru 3 żółtka 1 żółtko ugotowane sok malinowy ile zabierze Mąkę wysiekać z margaryną i smalcem dodać , cukier , żółtka , ugotowane zetrzeć na tarce. Wszystko zarobić sokiem malinowym . Odstawić do lodówki na 2 godziny. Wykrawać krążki jedno z dziurką drugie całe , pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 st. Należy pilnować ciasteczka , bo szybko się pieką a trudno się zorientować bo ciasto jest różowe. Po upieczeniu przekładamy marmoladą i posypujemy cukrem pudrem . Ciasteczka są najlepsze na trzeci dzień. Polecam , bo są pyszne.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.