Skocz do zawartości

Pierniki


Janka

Rekomendowane odpowiedzi

Janko pierniczki upieczone i są pierwsza klasa-piekłam rano a teraz chowałam do pojemników i są nadal miękkie. Tylko jak zaznaczyłaś trzeba naprawdę krótko piec i pilnować tego czasu-bo jak siedzą w piekarniku trochę dłużej to są już twardsze. Poradż mi gdzie je schować jeśli brakło mi pojemników-stawiam oczywiście dużą --------5 i polecam wszystkim. Pozdrawiam....

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Tym razem moje wnuczki zastrajkowały i musiałam sama zdobić

http://www.radikal.ru

Nie miałam cierpliwości i większość pierników pokryłam pyszną glazurą czekoladową z przepisu bajaderki.

http://radikal.ru/F/i018.radikal.ru/0912/d7/7fcd9cd8da70.jpg.htmlhttp://radikal.ru/F/s39.radikal.ru/i086/0912/d1/25ec7221b15c.jpg.html

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Uwielbiam pierniki, szczególnie ich fenomenalny zapach. Idealnie smakują zimową i jesienną porą, świetny dodatek do dobrze zaparzonej kawy. Widzę, że nie ja jedna jestem fanką pierników, na pewno wypróbuje wasze przepisy, bo wydają mi się całkiem ciekawe - ciasteczka zapowiadają się przepysznie:)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 9 miesięcy temu...

Witam,tak to prawda pani Janko :) trzeba juz sie przygotowac do pieczenia pierniczkow. Ja zarazilam mame i siostre tym przepisem i oczywiscie w tym roku pieka pierniczki :) za dwa tygodnie zaczynam wypieki,pozdrawiam.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Dziś w TV było o pieczeniu i zdobieniu pierniczków i zapamiętałam fajny sposób na dekoracje-trzeba zmielić w młynku do kawy jeden kolor landrynek owocowych,w pierniczku wyciąć jakiś kształt i w to miejsce,równo z wysokością ciasta wsypać ten landrynkowy proszek,który podczas pieczenia się skrystalizuje i powstanie...witrażowy piernik.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.