Skocz do zawartości

Kluski "leniwe"


Mila

Rekomendowane odpowiedzi

Skład: 25 dkg białego sera 1 jajko 1/4 szklanki mleka szczypta soli około 2 szklanek mąki (tyle żeby ciasto nie kleiło się do rąk) Wykonanie: Z wszystkich składników zagnieść ciasto, mąki dodać tyle, żeby ciasto nie kleiło się do rąk. Na stolnicy uformować wałek, lekko spłaszczyć, pokroić skośnie na kawałki i ugotować tak przygotowane kluski w lekko osolonej wodzie (gotować do momentu wypłyniencia). Ugotowane kluski można dodatkowo podsmażyć na maśle. Podawać według uznania, na przykład z cukrem i cynamonem, z solą lub śmietaną.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.