Mila Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 Skład: 25 dkg białego sera 1 jajko 1/4 szklanki mleka szczypta soli około 2 szklanek mąki (tyle żeby ciasto nie kleiło się do rąk) Wykonanie: Z wszystkich składników zagnieść ciasto, mąki dodać tyle, żeby ciasto nie kleiło się do rąk. Na stolnicy uformować wałek, lekko spłaszczyć, pokroić skośnie na kawałki i ugotować tak przygotowane kluski w lekko osolonej wodzie (gotować do momentu wypłyniencia). Ugotowane kluski można dodatkowo podsmażyć na maśle. Podawać według uznania, na przykład z cukrem i cynamonem, z solą lub śmietaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.