ina12 Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2006 Tabliczka gorzkiej czekolady 2 łyżki mleka 2 jajka 2 łyżki cukru szklanka śmietany kremówki łyżka cukru pudru Do dekoracji: kilka biszkoptów 2 mandarynki 2 owoce kiwi Czekoladę pokruszyć, zalać mlekiem i rozpuścić na parze. Żółtka utrzeć z cukrem, wymieszać z czekoladą, dokładnie ubić na parze, odstawić do wystudzenia, następnie połączyć ze sztywną pianą z ubitych białek. Masę czekoladową przełożyć do szklanych pucharków, wstawić do lodówki do stężenia. Przed podaniem udekorować kremówką ubitą z cukrem pudrem, owocami i biszkoptami. ina12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amelia1 Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Robię taki sam deser. Świtnie nadaje się na imprezy.Jest naprawdę super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.