ina12 Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 2 kg czerwonej kapusty 1/2 kg jabłek 1/2 kg śliwek węgierek Zalewa: na 3 szklanki wody łyżka cukru łyżeczka soli łyżeczka kwasku cytrynowego 3 goździki Kapustę poszatkować. Włożyć do niewielkiej ilości wrzącej wody i gotować 5 minut. Odcedzić i wystudzić pod przykryciem. Obrane jabłka zetrzeć na tarce z dużymi otworami, dodać do kapusty i skropić częścią zalewy. Śliwki przekroić na połówki, usunąć pestki i jeszcze przekroić na ćwiartki. Rozdrobnione produkty wymieszać, włożyć sałatkę do słoików i zalać goracą zalewą. Zamknięte słoiki pasteryzować 20 minut. Do każdego słoika można wlać po łyżeczce oleju lub oliwy. ina12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.