Skocz do zawartości

Jabłecznik Z Budyniem


Wiolunia

Rekomendowane odpowiedzi

ja się w pełni zgadzam :P piekłam różne jabłeczniki ale ten przepis jest zdecydowanie najlepszy :P a tak wogóle to witam "mazie" na forum :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Twoje ciasto droga inko jest rewelacyjny, niejednokrotnie jadłam to ciasto i jest warte zachodu. Osobiście robię troszkę inną wersję jabłecznika. Na jabłka daję ubite białko z kiślem. Ta wersja też jest fajna, osobiście polecam.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Aj przeprasza Wiolunię, fakt pospieszyłam się czytając Twoje wspaniałe przepisy. Jeszcze raz przepraszam autorkę tego przepisu i chylę czoła jej umiejętnościom kulinarnym. Buziaki

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...
  • 8 miesięcy temu...

Wioluniu upiekłam wczoraj jabłecznik :razz: Troszeczkę go wzbogaciłam, tzn. do jabłuszek dodałam jeszcze cynamon, cukier waniliowy, rodzynki, orzechy włoskie i migdały. To pierwszy jabłecznik jaki upiekłam i baaardzo się cieszę, bo wyrósł ślicznie... post-8290-1218965750_thumb.jpg Piekłam równo godzinę. Wierzch polukrowałam i obsypałam startą czekoladą... post-8290-1218965814_thumb.jpg i mała dekoracja - kwiatuszek z płatków migdałowych :razz: post-8290-1218965850_thumb.jpg Jabłecznik bardzo długo się studził, prawie 3 godziny po wyjęciu z piekarnika był jeszcze ciepły, ale to pewnie przez pogodę (wczoraj u nas był upał).. i dlatego gdy kroiłam, był jeszcze troszeczkę "luźny"... post-8290-1218965881_thumb.jpg ale wszystkim baaardzo smakował, bo u mnie rodzinka preferuje jabłecznik na ciepło :razz: Za to dzisiaj już jest "zwarty" i chyba jeszcze smaczniejszy.. post-8290-1218965905_thumb.jpg Dziękuję za świetny przepis i gorąco pozdrawiam a wszystkich Forumowiczów zachęcam do upieczenia tego ciasta 8)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Figielku... Ty zawsze jesteś taka miła dla mnie :razz: Dzięki i serdecznie pozdrawiam Ciebie i Autorkę tego wyśmienitego przepisu. Wioluniu - słowa uznania dla Ciebie!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Violu dziękuję serdecznie. Ucieszyło mnie, że zdjęcia wyszły ostre, bo ostatnio dowiedziałam się u okulisty, że mam astygmatyzm i że z tą wadą coraz tudniej będzie mi obsługiwać wszelkie urządzenia optyczne i ustawiać odpowiednią ostrość. Ale chyba jeszcze nie jest tak źle :?: Pozdrowienia :razz:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 7 miesięcy temu...

Przypominam ten pyszny przepis wszystkim, którzy lubią jabłeczniki. Zrobiłam ponownie to ciasto, tym razem z budyniem czekoladowym i na trochę większej blaszce, dlatego jest niższy. Niemniej smakował całej rodzince i to baaardzo. post-8290-1237668947_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.