Gość ucik Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2004 Składniki: 1 kg mięsa ( łopatka lub karczek )- preferuję wieprzowinę 2 puszki czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 puszka białej fasoli w sosie pomidorowym 2 puszki pomidorówbez skórki 2 cebule 3 ząbki czosnku strączek paryki ( najlepiej ostrej chili ) 1/2 litra bulionu wołowego szczypta zmielonego kminku i papryki sól, pieprz, pieprz cayenne ( pieprz najlepiej świeżo zmielony) Gotowanie: Mięso pokroić w kostkę, cebulę, czosnek posiekać. Na rozgrzany garnek z oliwą wrzucić cebulę i czosnek, zeszklić. Dodąc mięso i obsmażyć je. Włożyć posiekaną paprykę i całość podlać bulionem.Dusić około 1 godziny. Dołożyć do mięsa pomidory,fasolę i kukurydzę. Gotować jeszcze przez ok 30 minut. Na koniec przyprawić kminkiem,papryką,piprzem i pieprzem cayenne oraz ewentualnie dosolić. Chili podawać z białym pieczywem. Potrawa na około 8-10 porcji. Życzę smacznego :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.