Skocz do zawartości

Roladki Z Szynki


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

10 plasterków gotowanej chudej szynki 1 1/2 szklanki gęstej śmietany kremowej 2 łyżki utartego chrzanu sok z cytryny 2 łyżki żelatyny, sól, cukier sałata, marynowana czerwona papryka Żelatynę zalać niewielką ilością wrzatku i dokładnie rozpuścić. Ochłodzoną śmietanę ubić, dodając chrzan, sok z cytryny, sól, odrobinę cukru, a pod koniec ubijania rozpuszczoną żelatynę. Plasterki szynki posmarować ubitą smietaną i zwinąć w ruloniki. Na półmisku ułożyć liście sałaty, a na nich roladki z szynki. Udekorować wierzch paskami papryki. ina12

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

A ja takie roladki robię tak: ser biały mieszam z chrzanem ze słoiczka, dodaję śmietanę, ew. sól i pieprz do smaku /masa ma być zwięzła/, nakładam masę na plastry szynki, roluję, układam na półmisku i zalewam tężejącą galaretką /może być na rosołku z kostki/.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A ja robię tak: biały ser, tarty zielony ogórek, torta rzodkiewka, pokrojony szczypiorek, sól, pieprz ewentualnie śmietana. Inna wersja:gotowane jajka, chrzan, kwasek cytrynowy,śmietana,sól,pieprz. Jajka trę na drobnej tarce. Pozdrawiam.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja roladki robie tak; biały ser, gotowane jajka na twardo , drobno pokrojony szczypiorek ,i vegeta wszystko razem wymieszać /masa musi mieć konsystencje zwięzłą /. posmarować szynke dobrze zrolować ,ułożyć na półmisku i zalać tężejącą galaretką. Zawsze robi furore na imprezkach. :D ;-) :-) Pozdrawiam serdecznie

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

Zrobiłam dziś na imprezę Andrzejkową , na farsz ugotowałam jaja, na tarce starłam, do tego chrzan , śmietanę ,cytrynkę ,sól, . Zalałam tężejącą galaretką z rosołu, a jak pięknie się prezentują !!! :roll:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Daria witaj! Moje roladki sa również delikatne w smaku. Ja dodaję chrzan z słoiczka, jakby tak świeży chrzan utrzeć to by były bardziej pikantne. Roladki smakują wszystkim nawet z chrzanem z słoiczka i cieszy mnie że u Ciebie wszystkim również smakowały one. Dziękuję bardzo za pozytywne ocenienie. Przesyłam serdeczne pozdrowienia.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.