Jolcia Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 SKŁADNIKI BISZKOPTU -5 jajek -5 czubatych łyżek mąki krupczatki -5 czubatych łyżek cukru -1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywno , dodać cukier cały czas ubijając , dodać żółtka a na końcu mąkę z proszkiem. Masę wylać do formy o wymirach 25/36 cm. Piec 25 minut w temp. 170 C. Po upieczeniu ostudzić. MASA Z JABŁKAMI -2 galaretki truskawkowe -5 dużych jabłek -1/2 litra wody Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie. Dodć do niej starte jabłka na grubej tarce jarzynowej. Jabłka surowe. Galaretkę schłodzić. Gdy będzie mocno tężejąca wyłożyć ją na biszkopt. Włożyć do lodówki KREM -1 szkl. mleka -1 budyń waniliowy -3/4 kostki masła -3 łyżki cukru 2/3 szkl mleka zagotować z cukrem. W reszcie mleka rozrobić budyń i wlać do wrzącego mleka. Ugotowany budyń ostudzić i jak będzie zimny zmiksować z masłem. Krem wyłożyć na galaretkę. KRUSZONKA -1/3 kostki margaryny Kasi -3 łyżki cukru -10 dag wiórek kokosowych Składniki przesmażyć na złoty kolor w rondelku. Ostudzić. Zimną kruszonkę pokruszyć i posypać na krem. Może się wydawać że ciasto jest trudne ale to tylko pozory. Jest naprawdę smaczne i gościło na wielu stołach. Wszystkim zawsze smakowało. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolcia Opublikowano 4 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 Witam wszystkich.Wczoraj piekłam ciasto i zrobiłam zdjęcie.Dołączam je i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anna22 Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2006 Jolcia czy ta kruszonka sama z siebie wychodzi taka śliczna różowiutka :P czy może ja czymś zabarwiłaś:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2006 Jeżeli chodzi o tę kruszonkę to myślę , że to wiórki są kolorowe . Radzę wypróbować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolcia Opublikowano 5 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2006 Dziewczyny ta kruszonka na zdjęciu tak wyszła. Ona ma kolor złocisty.Sory jeśli was rozczarowałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.