Skocz do zawartości

Borówki, żurawiny Do Mięsa


ania

Rekomendowane odpowiedzi

1 kg borówek lub żurawin 35 dkg jabłek lub gruszek 30 dkg cukru 1/8 l wody Zagotować cukier z wodą i na gorący syrop wrzucić borówki. Gotować 15 min. cały czas mieszając. Obrane jabłka pokroić w kostkę, dodać do borówek, gotować ok. 30 min., aż będą szkliste. Gorące kłaść do suchych, wyparzonych słoików i zamknąć. Podawać jako przystawkę do pieczonych mięs, zwłaszcza do drobiu, wędlin itp. :-)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.