Skocz do zawartości

Bolońska Karkówka


uretan

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: (Na 2 osoby) Dwa 1,5 cm kotlety z karkówki, 10 dag surowego, wędzonego boczku, 2 pory obrane z twardych liści, 1 ząbek czosnku, 1 łyżeczka miodu, mała puszeczka koncentratu pomidorowego, vegeta, sól, pieprz, świeża bazylia. Wykonanie: Boczek pokroić w drobną kostkę, zesmażyć. Karkówkę pociąć na paski o kwadratowym przekroju, dodać do boczku, smażyć na dość silnym ogniu do lekkiego zrumienienia. Zmniejszyć ogień, dodać pory pokrojone w cienkie plasterki, zmiażdżony czosnek, miód, koncentrat pomidorowy, łyżeczkę vegety. Dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. W razie zbytniego wygotowania płynu dolać 2 łyżki wody lub czerwonego wina, pod koniec duszenia dodać czubatą łyżkę posiekanej bazylii. Zagotować, doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z kluskami lub ryżem. Smacznego

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.