Skocz do zawartości

Mielone W Oleju


gosiek50

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: KOTLECIKI: 1/2 kg mielonego wieprzowo - wołowego cebula pokrojona w kosteczkę jajko sól pieprz bułka moczona w wodzie z dodatkiem mleka ZALEWA: ok. 1 l oleju vegeta drobno pokrojona cebula Wykonanie: Mielone przygotować z podanych powyżej składników. Formować małe, okrągłe kotleciki - opanierować w bułce tartej i obsmażyć na małym ogniu. Z podanej powyżej ilości mielonego powinno wyjść ok. 30 kotlecików. Kotleciki po przestudzeniu układać ciasno w słoikach litrowych w następujący sposób: 2 warstwy kotlecików przesypać 2 łyżeczkami vegety i na to trochę pokrojonej cebuli - i tak na przemian. Całość zalewamy olejem, słoik zakręcamy i wstawiamy do lodówki. Najlepsze są na drugi dzień kiedy się przegryzą. Smacznego Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Do zwykłych mielonych....tyle, że te kotleciki są bardziej słone, jako że wcześniej przesypujemy je vegetą. U mnie zawsze szybko znikają ze stołu. Ps. Wiem, że ten olej może odstraszać ale bez obaw - kotleciki są naprawdę super. Zawsze można spróbować zrobić z mniejszej ilości mięsa i ocenic czy nam zasmakują. Polecam Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.