gosiek50 Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 Składniki: KOTLECIKI: 1/2 kg mielonego wieprzowo - wołowego cebula pokrojona w kosteczkę jajko sól pieprz bułka moczona w wodzie z dodatkiem mleka ZALEWA: ok. 1 l oleju vegeta drobno pokrojona cebula Wykonanie: Mielone przygotować z podanych powyżej składników. Formować małe, okrągłe kotleciki - opanierować w bułce tartej i obsmażyć na małym ogniu. Z podanej powyżej ilości mielonego powinno wyjść ok. 30 kotlecików. Kotleciki po przestudzeniu układać ciasno w słoikach litrowych w następujący sposób: 2 warstwy kotlecików przesypać 2 łyżeczkami vegety i na to trochę pokrojonej cebuli - i tak na przemian. Całość zalewamy olejem, słoik zakręcamy i wstawiamy do lodówki. Najlepsze są na drugi dzień kiedy się przegryzą. Smacznego Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiolunia Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 Jak długo mogą stać w lodówce te mielone? :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gosiek50 Opublikowano 29 Października 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 Tak zrobione kotleciki mogą stać w lodówce ok tygodnia. :-) :D Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monilek26 Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 Jadłam te kotleciki i wszystkim gorąco je polecam - są rewelacyjne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magdalena Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2006 A do czego zbliżony jest smak !! tych mielonych!!!???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monilek26 Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2006 Do zwykłych mielonych....tyle, że te kotleciki są bardziej słone, jako że wcześniej przesypujemy je vegetą. U mnie zawsze szybko znikają ze stołu. Ps. Wiem, że ten olej może odstraszać ale bez obaw - kotleciki są naprawdę super. Zawsze można spróbować zrobić z mniejszej ilości mięsa i ocenic czy nam zasmakują. Polecam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gosiek50 Opublikowano 31 Października 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2006 Dziękuje Moniko za wyczerpującą odpowiedż , przepraszam ale coś działo się z moim komputerem i nie mogłam odpowiedzieć.Cieszę się że te kotleciki Tobie smakują. :-) :D Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolcia Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2006 Witam wszystkich którzy lubią gotować. Kotleciki zrobiłam i bałam się spróbować. Jednak niepotrzebnie bo są naprawde pyszne. Czekam na nowe, ciekawe przepisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gosiek50 Opublikowano 14 Listopada 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 Cieszę się Jolu że kotleciki Ci smakowały . ;) ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.