asica101 Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2004 CIASTO 5 jaj 1 szkl cuku 2 szkl maki 1/2 szkl ziemniaczanej 1/2 szkl oleju 1/2 sazkl wody 2 lyzeczki proszku 2 lyzki kakao ubic jak ciasto biszkoptowe, tyle, ze upiec bialy i czarny. masa 1 1/2 margaryny 1 szkl pudru 1 budyn jasny 1/2 l mleka do gotujacego sie mleka wlac rozpuszczony budyn z 1 szkl pudru, ugotowac, odstawic do wystygnieciea. Utarta margaryne polaczyc powoli z budyniem, miksowac az do jednolitej masy. posmarwac ciasto. SMACZNEGO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaja5 Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2004 CIASTO 5 jaj 1 szkl cuku 2 szkl maki 1/2 szkl ziemniaczanej 1/2 szkl oleju 1/2 sazkl wody 2 lyzeczki proszku 2 lyzki kakao ubic jak ciasto biszkoptowe, tyle, ze upiec bialy i czarny. masa 1 1/2 margaryny 1 szkl pudru 1 budyn jasny 1/2 l mleka do gotujacego sie mleka wlac rozpuszczony budyn z 1 szkl pudru, ugotowac, odstawic do wystygnieciea. Utarta margaryne polaczyc powoli z budyniem, miksowac az do jednolitej masy. posmarwac ciasto. SMACZNEGO :) nie powiedziałaś najważniejszego ,że piecze się w formie 2 babek podłużnych i po upieczeniu kroi się je na kawałki , po czym przekłada się kremem na przemian raz ciemną raz jasną i tak powstaje metrowiec.Smacznego.Proszę uważać na krem lubi się ważyć (lepiej oczywiście wsadzić masło). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaja5 Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2004 I oczywiście zapomniałam o najważniejszym kroi się ciasto po skosie. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawdor Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2005 i polewa sie najlepiej polewą czekoladową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.