Skocz do zawartości

Metrówka


asica101

Rekomendowane odpowiedzi

CIASTO 5 jaj 1 szkl cuku 2 szkl maki 1/2 szkl ziemniaczanej 1/2 szkl oleju 1/2 sazkl wody 2 lyzeczki proszku 2 lyzki kakao ubic jak ciasto biszkoptowe, tyle, ze upiec bialy i czarny. masa 1 1/2 margaryny 1 szkl pudru 1 budyn jasny 1/2 l mleka do gotujacego sie mleka wlac rozpuszczony budyn z 1 szkl pudru, ugotowac, odstawic do wystygnieciea. Utarta margaryne polaczyc powoli z budyniem, miksowac az do jednolitej masy. posmarwac ciasto. SMACZNEGO

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

CIASTO

5 jaj

1 szkl cuku

2 szkl maki

1/2 szkl ziemniaczanej

1/2 szkl oleju

1/2 sazkl wody

2 lyzeczki proszku

2 lyzki kakao

ubic jak ciasto biszkoptowe, tyle, ze upiec bialy i czarny.

masa

1 1/2 margaryny

1 szkl pudru

1 budyn jasny

1/2 l mleka

do gotujacego sie mleka wlac rozpuszczony budyn z 1 szkl pudru, ugotowac, odstawic do wystygnieciea.

Utarta margaryne polaczyc powoli z budyniem, miksowac az do jednolitej masy. posmarwac ciasto.

SMACZNEGO

:) nie powiedziałaś najważniejszego ,że piecze się w formie 2 babek podłużnych i po upieczeniu kroi się je na kawałki , po czym przekłada się kremem na przemian raz ciemną raz jasną i tak powstaje metrowiec.Smacznego.Proszę uważać na krem lubi się ważyć (lepiej oczywiście wsadzić masło).
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.