Skocz do zawartości

Babeczka Z Czekoladą


amelia1

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: 25 dkg masła lub margaryny 25 dkg cukru cukier waniliowy 4 jajka 50 dkg mąki proszek do pieczenia 0,5 szkl. mleka szczypta soli 15 dkg czekolady twardej Sposób wykonania: Masło, cukier, cukier waniliowy i szczyptę soli ucierać i gdy powstanie puszysta masa stopniowo dodawać jajka, mąkę wymieszaną z proszkiem i mleko. Czekoladę pokroić w drobną kosteczkę. Do wysmarowanej i wysypanej mąką!!( nie bułką) blaszki, wyłożyć na dno 1/4 część ciasta. Pozostałe ciasto wymieszać z czekoladą i dopełnić formę. Piec około 1 godziny w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową lub lukrem. Smacznego!!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.