ulinek77 Opublikowano 2 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 Pilaw 0,5 kg ( 2 szklanki) ryżu wypłukać 0,5 kg wieprzowiny pokroić, podsmażyć 0,5 kg, drobno pokrojonej cebuli, podsmażyć na maśle 0,5 kg marchwi pokrojonej w kostkę, podsmażyć Włożyć do garnka warstwami ( mięso, ryż, warzywa i powtórzyć warstwy) , posolić, dodać pieprzu do smaku. Pilaw zalać 4 szklankami wody i gotować około 10 minut. Następnie odstawić z ognia, okręcić ręcznikiem i pozostawić w ciepłym miejscu do czasu podania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amelia1 Opublikowano 2 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 Ulinko, napewno nie długo skożystam z twojego przepisu i dam znać jak wyszło. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulinek77 Opublikowano 2 Listopada 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 napewno bedzie wam smakować-polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
an69 Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 Ulinku ,będę dzis robiła pilaw,a czy mieso bedzie miękkie po tak krótkiej obróbce??? Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
an69 Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 No więc zrobiłam ten pilaw i muszę przyznac,że dobry. Trzeba tylko nie dać za dużo marchewki, bo jest za słodki, ale raz na jakis czas można zaserwować takie inne danie. No i mięsko mieciutkie...dałam łopatkę. ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.