Skocz do zawartości

Baton Czekoladowy


winiusia

Rekomendowane odpowiedzi

Baton czekoladowy: -300ml Śmietanki kremówki -30 dag gorzkiej czekolady -20 dag herbatników -10 dag rodzynek -15 dag orzechów włoskich (Część do posypki ok 5dag) -2 kieliszki rumu( jeden do rodzynek) Roztopić czekoladę.Zagotować śmietanę, wlać do niej czekoladę, wymieszać.Ostudzić. Rodzynki zalać rumem na 1 godzinę. Zmiksować śmietanę z czekoladą i rumem. Połowę herbatników drobno pokruszyć, drugą mniej. większe kawałk herbtników wymieszać z masą, dodać rodzynki i rozdrobnione orzechy.Masę wlać do podłużnej formy wyłożonej folią aluminiową natłuszczoną. Masę wlać do formy i posypać orzechami mielonymi. Włożyć do lodówki na 5-8 godzin. Smacznego

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.