uretan Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 Składniki: 1 główka świeżych brokułów lub 1 paczka mrożonych, 15 dag sera feta, pół szklanki łuskanych ziaren słonecznika, łyżka oliwy, pieprz. Wykonanie: Brokuły podzielić na różyczki, wrzucić na lekko osolony wrzątek, ugotować do miękkości, odcedzić, ostudzić. Ziarna słonecznika wsypać na patelnię i prażyć na małym ogniu do lekkiego zrumienienia (staną się wtedy kruche i chrupiące). Ser pokroić w małą kostkę (o boku ok 0,5 cm). Wymieszać brokuły ze słonecznikiem, kostkami sera, oliwą i dwiema szczyptami pieprzu. Smakoszom radzę dorzucić 1 zmiażdżony ząbek czosnku. Delikatnie wymieszać. Odstawić do lodówki na co najmniej 0,5 godziny. Smacznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.