bozena Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 CIASTO KRUCHE na spod CIASTO SERNIKOWE 1000gr twarogu chudego(najlepszy jest w pudelku quark) 5 zoltek 2 paczuszki cukru waniliowego 1 budyn waniliowy 1 lyzeczke masla 1 pomocnik do sernikow albo 2 lyzki plaskie maki bialka ubic 250ml kremowki ubic 350gr drobnego cukru 1/4 l mleka Jezeli maja panie swoj przepis dobry na ciasto pod sernik moga panie go uzyc.Z checia go wyprobuje! Musimy miec blaszke okrogla o wymiarze 28 cm Ser miksowac nie za dlugo dodajc po 1 zoltku,dodajac pokolei nastepne skladniki tak jak pisze w przepisie t.z. 2 packi cukru waniliowego,budyn waniliowy,1lyzeczke miekiego masla,pomocnik do sernika albo 2 lyzki maki. Bialka ubic,250 ml kremowki osobno ubic tez,dodac to do masy serowej ,dodajac 350 gr cukru i 1/4 l mleka delikatnie wymieszac .Piec w temperaturze 180 stopni 1 godzine.W czasie pieczenia jak juz sie zarumieni ciasto przejechac nozem dookola blaszki rame ciasta zeby moglo dalej rosnac i wtedy nieopadnie.Po upieczeni zostawic jeszcze ciasto w piekarniku nie wyciagajac go 1 godzine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 Witaj Bożenko! Po pierwsze, zwracamy się tutaj do siebie przez "ty", w końcu to "smaczną" rodziną jesteśmy, więc też się tak do nas zwracaj. Po drugie, czytałam kiedyś /i już nawet próbowałam, jakkolwiek z innego przepisu/, że właśnie aby sernk nie opadał należy do niego dodać ubitą śmietanę. Wypróbuję w najbliższym czasie Twój przepis, bo wydaje mi się że serniczek będzie pyszny. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.