asica101 Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2004 ok 35-40 zwyklych paczkow 1/2 L MLEKA 50g octu 10 DAG DROZDZY 1/2 ROPUSZCZONA MARGARYNA 1 SZKL CUKRU 2 ZOLTAKA 1 JAJO 1 WANILIOWY 1 kg MAKA DZEM LUB BUDYN DO NADZIENIA lukier lub polewa czekoladowa NAJWAZNIEJSZE WYKONANIE:Do duzej miski wrzucamy cukier i drozdze, razem mieszamy az do calkowietego rozpuszczenia sie cukru!!! nastepnie wbijamy jaja+mleko,ocet, dobrze mieszamy!; + cieple lecz nie gorace mleko+2 szkl maka; pozostawiamy w cieplym miejsca na 2-3 godz do wyrosniecia, przykrywamy sciereczka! Nastepnie dodajemy make i wyrabiamy ciasto, nadziewamy i smazymy w glebokim oleju, Nie trzeba odsaczac, gdyz nie chlona one tluszczu! smazyc na zloty kolor! SMACZNEGO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.