Agusia Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 3-4 mlodziutkie cukinie-wielkosci ogorka 30 dag pieczarek-malych 1-2 czerwone papryki 2 cebulki niezbyt duze sol, pieprz oliwa z oliwek oregano Cukinie umyc i pokroic w plasterki grubosci ok 1 cm. Pieczarki umyc i pokroic na polowki. Papryke oczyscic z nasion i pokroic na kawalki ( wielkosci plasterkow cukinii). Cebulki obrac i pokroic w dosyc grube piorka. Wszystkie warzywa wrzycic do duzej miski posypac sola ( lub Vegeta jak kto woli), pieprzem, oregano i polac oliwa. Niezbyt duzo oliwy - tak zeby po wymieszaniu wszystkie warzywka byly rownomiernie pokryte cieniutka warstewka tluszczu. Rozlozyc warzywa rownomiernie na duzej plytkiej blaszce ( dla ulatwienia mycia mozna ja wylozyc folia aluminiowa). Piec w dobrze nagrzanym piekarniku az beda gotowe. Miekkie ale nie rozpadajace sie. Przelozyc do salaterki i podawac do obiadku. Ja lubie do kotlecikow z kurczaczka i grubego makaronu. Mozna jeszcze lekko posypac tartym parmesanem i wymieszac. Warzywka sa wg uznania: mozna tak zrobic tez z kalafiorem, brokulem, zielona fasolka i mlodziutka marchewka. Pyyyycha! Cos innego dla odmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiolunia Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2006 Bardzo ciekawa sałatka wyprubuje i dam znać pozdrawiam Wiolunia ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.