Skocz do zawartości

Sernik Gotowany


Gość Chaciska

Rekomendowane odpowiedzi

Na biszkopt

5 jaj

1 szkl. cukru

1 szkl. mąki (1/2 kartoflanki i 1/2 zwykłej)

2 łyżeczki proszku do pieczenia

1 łyżka octu

Masa

1 szkl. cukru

70 dkg. białego sera

1 kostka margaryny

5 jaj

1 cukier waniliowy

1/2 szkl.mleka

1 budyń waniliowy lub śmietankowy

Ponadto

2 galaretki wiśniowe

Przygotować biszkopt. Żółtka z octem i proszkiem do pieczenia rozetrzeć na talerzu najlepiej drewnianąłyżką. Białka ubić z cukrem, dodać do tego żółtka a na końcu mąkę. Delikatnie wymieszać. Piec ok. 25 minut w 170 stopniach. A teraz co NAJWAŻNIEJSZE! Po wyjęciu z piekarnika całą blachę rzucić na ziemię (Oczywiście nie tak, aby placek z niej wyleciał) i zostawić tak aż troche przestygnie. Dzięki temu biszkopt nie usiądzie na srodku, bedzie bardzo pulchny i gruby.

Margarynę utrzeć z cukrem i jajami. Dodać zmielony ser, dobrze wymieszać i włożyć do garnka. Zagotować. Do gotującego sera wlać budyń z mlekiem, mieszać jeszcze chwilę, az masa zgęstnieje.

4/5 wyłożyć na przekrojony biszkopt, a resztę na wierzch. Włożyć do lodówki. Zalać wcześniej przygotowaną galaretką.

post-3614-1163954700_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.