Skocz do zawartości

Problemy z rybą?


Dorota

Rekomendowane odpowiedzi

Rybę najłatwiej obierzesz jeśli włożysz ją najpierw do gorącej, a następnie do zimnej wody. Aby ryba nie ślizgała się podczas przygotowywania, należy deskę na której jest przygotowywana posypać solą. Aby ryba nie przywierała do patelni podczas smażenia, tłuszcz na którym jest smażona należy posypać solą. Ryba zyska chrupiącą skórkę, jeżeli tuż przed smażeniem obtoczysz ją w mące ziemniaczanej. Jak postępować w przypadku połknięcia ości? Zaleca się wypić powoli łyżeczkę octu, którego zadaniem jest zmiękczenie połkniętej ości, a następnie należy zjeść kawałek chleba, który powinien przepchnąć zmiękczoną ość. Jednak gdy to nie pomoże, należy zgłosić się do lekarza.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.