Skocz do zawartości

Drożdżowe Rogaliki Z Lodówki


Katarzyna

Rekomendowane odpowiedzi

5 dag drożdży 1 szklanka cukru (jeśli robimy do pasztecików to tylko 3 łyżki) 1/2 kostki margaryny 2 jajka 3 szklanki mąki 2 łyżki śmietany Drożdże wymieszac z cukrem i odstawic na 10 minut Margarynę rozpuszczamy Dodac resztę składników zagnieśc ciasto i wstawic do lodówki na 1 godzinę Podzielic ciasto na 4 rozwałkowac nakładac farsz: marmoladę, ser, owoce itp Smarujemy wierzch białkiem Pieczemy około 10-15 min Robiłam ostatnio faszerowane mięsem wyszły super tylko trochę było mało Dostałam ten przepis od koleżanki Mirki i bardzo jej za niego dziękuję ;) polecam naprawdę pyszne ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 9 miesięcy temu...
  • 3 tygodnie później...

och uratowalas mnie swoim przepisem!!!! wielkie dzieki,robilam wczoraj makowiec tak mi sie jakos zachcialo zwijanego makowca a nigdzie nie ma przepisu na naprawde dobre ciasto.A twoj przepis rewelacja!!!! dla mnie to takie drozdzowo-kruche ciasto,bo niby z drozdzami a sie zagniata jak na kruche ciacho.a twoj przepis jest naprawde znakomity wielkie dzieki! pozdrawiam> :P

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.