Katarzyna Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2006 5 dag drożdży 1 szklanka cukru (jeśli robimy do pasztecików to tylko 3 łyżki) 1/2 kostki margaryny 2 jajka 3 szklanki mąki 2 łyżki śmietany Drożdże wymieszac z cukrem i odstawic na 10 minut Margarynę rozpuszczamy Dodac resztę składników zagnieśc ciasto i wstawic do lodówki na 1 godzinę Podzielic ciasto na 4 rozwałkowac nakładac farsz: marmoladę, ser, owoce itp Smarujemy wierzch białkiem Pieczemy około 10-15 min Robiłam ostatnio faszerowane mięsem wyszły super tylko trochę było mało Dostałam ten przepis od koleżanki Mirki i bardzo jej za niego dziękuję ;) polecam naprawdę pyszne ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 25 Listopada 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 właśnie zrobiłam ciasto wytrawne i zawinęłam nim parówki wyszło super do barszczyku i ketchapu :roll: Rolada z prużonymi jabłkami jak do szarlotki , lub makowiec też wychodzą wyśmienicie :oops: polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 19 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 A tak wygląda ciacho z nadzieniem : mięsko, grzybki i kapustka :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 19 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 Jutro następne bo brakło ciacha wyszły 24 sztuki , a jak jutro przyjdą dzieci będą jak znalazł :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asieńka Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 Z soczewicą też mogą być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 19 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 Asiu ja nawet z marmoladą robiłam :P Pychotka :P puszyste delikatne ...mniam mniam :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asieńka Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 Oooo to super, muszę koniecznie wypróbować :P :P . Dobrze, że śmietany jest tak mało, bo nie jadłam jej od kilku lat :P :P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EWA1992 Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 Kasiu, Twoje paszteciki wyszły bardzo smakowicie :P . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 19 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 Ewciu jeszcze nie robiłaś :P Taka szkoda , że nie mam gg :P ale jutro przyjedzie Konrad to sobie popiszemy :P Już tak dawno nic nie plotkowałyśmy :P A na następne paszteciki zapraszam jutro , bo resztę zjadł Emil :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EWA1992 Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 Kasieńko dziękuje za zaproszenie. Brakuje mi naszych pogaduszek,mam nadzieje,że niedługo "poklikamy" sobie. Buziaczki papapapapa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olga123 Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 och uratowalas mnie swoim przepisem!!!! wielkie dzieki,robilam wczoraj makowiec tak mi sie jakos zachcialo zwijanego makowca a nigdzie nie ma przepisu na naprawde dobre ciasto.A twoj przepis rewelacja!!!! dla mnie to takie drozdzowo-kruche ciasto,bo niby z drozdzami a sie zagniata jak na kruche ciacho.a twoj przepis jest naprawde znakomity wielkie dzieki! pozdrawiam> :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 14 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 Miło mi że mogłam pomóc :P Ciacho jest tak uniwersalne że można praktycznie wykorzystać do wszystkiego :P Pozdrawiam :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Kasiu ja mam pytanie,ile z tego wyjdzie makowców i napisz proszę czy używasz masy makowej z puszki czy robisz sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dalovay Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Wygladaja pysznie. Bym to nie byla ja, gdybym pytania z rzedu nie najmadrzejszych nie zadala.A mianowicie czy ta smietana byc musi,czy bez smietany sie da??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.