apsik Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2006 CIASTO 50 dag mąki 30 dag margaryny 3 łyżki kwaśnej śmietany 15 dag cukru pudru 1 jajo i 2 żółtka 1,5łyżeczki proszku do pieczenia Zagnieść ciasto i upiec 3 placki na złoty kolor . MASA JABŁKOWA 3 słoiczki od dżemu musu jabłkowego 2łyżki mąki ziemniaczanej lub kisielu cytrynowego rozpuszczone w odrobinie wody Jabłka włożyć do garnka izagotować wlać rozpuszczony kisiel lub mąkę. Chwilę smażyć i gorącym przełożyć placki. MASA BAKALIOWA 20dag orzwchów włoskich pokrojonych 10 dag rodzynek 0,5 kostki masła 3 łyżki miodu sztucznego 10 dag cukru pudru Zagotować masło ,miód icukier , wsypać bakalie i jeszcze zagotować .Gorące wyłożyć na wierzch ciasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 1 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Upiekłam ostatnio placuszek ,który bardzo lubię i może moje zdjęcia zachęcą kogoś do wypróbowania. Jest naprawdę dobry-połączenie kwaskowych jabłek ze słodyczą miodu,orzechów i rodzynek-dla mnie cudo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Oj Elu to ciacho wygląda obłędnie .Niedługo święta .....przepis daje do ulubionych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaliope Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Ależ smakowitości ! Nie można oczu oderwać... mmmmnniammm :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Wypróbowałam ten przepis ...powiem krótko -ciasto pyszne !! To są ostatnie skrawki ,ale dodaje zdjecie na dowód ,że było pieczone i szybko zjedzone :mrgreen: .Polecam! Diękuje za ciekawy przepis. Pozdrawiam !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 7 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Dorotko to bardzo fajnie ,że gościom smakowało i zostały tylko resztki,ja także bardzo lubię to ciasto. Dzię ki za wiadomość,pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.