renigliwice Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Dzięki Ci , Apsik za tak wspaniałe przepisy. Mój mąż bardzo lubi podroby, będzie zachwycony, jak mu je podam zrobione w inny sposób. Pozdrawiam. Renata :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renigliwice Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 :wink: Danie bardzo dobre,zawsze miałam problem czy żołądki najpierw ugotować ,czy obsmażyć i dusić i dusić.Sos wychodził mi mdły,a dzięki przecierowi jest rewelka i te pieczarki ok.Dodałam od siebie łyżeczke miodu i troszkę przyprawy pikantnej do kurczaka.Mąż bardzo lubi żołądki i teraz cmoka nad garnkiem a mają być na jutro na obiad.Ide pilnować gara. :razz: Pilnuj Ilonko, pilnuj, bo szkoda ,abyś miała jutro znowu gotować nowy obiad. Nie ma lekko. Ja też często pełnię wartę, bo najchętniej zjedliby wszystko dzisiaj , to co jest pozostawione na jutro. Pozdrawiam Cię gorąco. Renata :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 31 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Cieszę się Renatko ,ja też korzystam z twoich przepisów i chyba mamy podobny gust ,myślę tak czytając twoje komentarze. :wink: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renigliwice Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Myślę, że tak a dowodem na to jest to , że już od jakiegoś czasu szykuję się na zrobienie ślimaczków kokosowych z Twojego przepisu. Podziałały na moją wyobraźnię, myślę, że będą smaczne! Papatki. :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Ja podałam przepis na zwykłe ślimaczki, ale polecam na zrobienie z przepisu apsik, bo napewno są o niebo smaczniejsze te kokosowe aniżeli zwykłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marra Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Renatko, Apsik to jest nas 3 . Robię dzisiaj żołądki z pieczarkami a na deser ślimaczki kokosowe !! Pozdrawiam smaczniutko Marzanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bernadettt Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Bardzo lubię żołądki drobiowe,muszę spróbować z pieczarkami,bo zawsze robię z zapiekane z czosnkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krupczatka Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Tak jest ja zrobie je także na jutrzejszy obiad.Zawsze robiłam żołądki w sosie pomidorowym z groszkiem konserwowym-ale czs na zmiany! :wink: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renigliwice Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Najgorsza to jest monotonia w kuchni.... no i w życiu, prawda Krupczatko? Dlatego warto wypróbowywać coś nowego, inne smaki. Jestem na to bardzo otwarta. Pa. Życzę smacznego ! Renata :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krupczatka Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgadzam się z Tobą Renatko trzeba zawsze próbować czegoś nowego!Od kiedy trafiłam na tę stronkę to ciekawych przepisów znalazłam bardzo dużo-tylko trochę czasu brakuje :wink: .Jednak dzisiaj i jutro nadrobie zaległości. :wink: Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 20 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 Dzisiaj podam inną wersję żołądków ,które zrobiłam na obiad,domownicy stwierdzili że lepsze. około 1/2 kg żołądków 2 marchewki 1 pietruszka 2 cebule kostka rosołowa koncentrat pomidorowy Żołądki należy obgotować około 20 minut,póżniej pokroić na paseczki i włożyć do garnka na rozgrzany olej,chwilkę podsmażyć,dodać cebulę ijeszcze podsmażyć.Następnie wrzucić marchewkę i pietruszkę starte na tarce o dużych oczkach,dać kostkę rosołową ,podlać wodą i dusić do miękkości żołądków.Na koniec dać koncentrat ,około 1 łyżki i dobrze przyprawić oraz zagęścić mąką.Ja podałam dzisiaj z kaszą,pychota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
annu Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 Zrobilam ostatnio na obiad, maz po zjedzeniu zapytal - A dlaczego bylo tak malo? :razz: Dodam, ze moj maz sam gotuje i jest dosc wybredny. Wniosek - danie bardzo smaczne, no i tanie :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renigliwice Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 Dzisiaj wreszcie udało mi się kupić żołądki i zrobiłam tę potrawę. Właściwie to połączyłam dwa przepisy, propozycje Eli w jedną całość. Wszystkim bardzo smakowało. Pozdrawiam. Renata :razz: :razz: :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 25 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Cieszę się ogromnie że spróbowałaś Reniu i że smakowały,ja też Cię bardzo serdecznie pozdrawiam Ela. :wink: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.