DeLarge Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 dokładnie tak jak mówi Bietka1, kluczem na udany jogurt jest właśnie temperatura, im wyższa tym szybciej dojdzie do fermentacji, ale nie przesadzajmy...temp. od 40 C jest chyba najbardziej odpowiednia pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marra Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Bietko1, DeLarge jesteście wielcy! Postawiłam jogurt na kaloryferze i jak zgęstniał to do lodówy. Super sposób!! Doruniu też jesteś wielka! Dzięki za przepis. Zrobiłam dziś i jest pyszny. Jedliśmy z konfiturką borówkową. Pozdrawiam Marzanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 27 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 Strasznie się cieszę,że smakuje Wam ten jogurt,u mnie też jest zawsze i popijamy go sobie albo łączymy z sokiem lub owocami. Pozdrawiam :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 MARRA-miałaś jogurt gotowy w ciągu jednego dnia? O ja durna baba-czekałam na cud przez 4 dni a trzeba było tylko z nim na kaloryfer :wink: Następnym razem będę mądrzejsza.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 Kefir też można osobiście zrobić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2007 Zrobiłam jeszcze raz ten jogurt-teraz już jest elegancki,zmiksowałam z brzoskwiniami z puszki i mniam,mniam.... Tylko mam pytanko-do przygotowania nowej porcji należy odłożyć taki bez dodatków,prawda? Wystarczy 1 szklanka czy trzeba zostawić więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 1 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2007 Masz rację do nastawienia nowej porcji trzeba zostawić taki bez dodatków i myślę,że szklanka wystarczy. Pozdrawiam :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2007 OK.Teraz jak mi wreszcie się udał to będę się nim żywić non-stop,już gotuję mleko na kolejną porcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 Doruniu-robię ten jogurt co 2-3 dni,tak nam posmakował! Zostawiam 1szklankę zakwasu,wstawiam do lodówki i potem zużywam do kolejnej porcji. Ostatnio kupiłam naturalny jogurt bałkański-rewelacyjny i dodałam do nowej porcji. Teraz w sklepie nawet nie patrzę na półkę z jogurtami! Z dotychczasowych smaków najbardziej smakowal mi ze zmiksowanymi brzoskwiniami z puszki oraz z kiwi a pomimo,że jestem wielbicielką kawy to akurat kawowy jakoś niezbyt mi posmakował. Teraz staram się za każdym razem kombinować z nowymi smakami-dziś dodam śliwki suszone. Jak to dobrze,że po nieudanym pierwszym jogurcie nie poddałam się ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 9 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 Witaj Basga! Nawet nie wiesz jak bardzo się cieszę,że posmakował Tobie i Twojej rodzince ten jogurt.Ja też robię go często,ostatnio robię go z jagodami i malinami i jest bardzo smaczny,ale bardziej smakuje nam jednak jagodowy.Nie należy zniechęcać się po jednej wpadce,masz na to dowód :razz: :arrow: :razz: Pozdrawiam :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 No...muszę powiedzieć,że też się cieszę swoim uporem :grin: a z tymi zmiksowanymi śliwkami to jest najlepszy jaki zrobiłam,niedługo to mi pomysłów zabraknie z wymyślaniem smaków :grin: dziś też będę robić bo wczorajszego już nie ma! Doruniu-ile taki jogurt odłożony do następnej porcji może stać w lodówce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 10 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Ja nie odkładałam nigdy na dłużej niż na 3 dni i po tym czasie był dobry,ale myślę,że około tygodnia może postać zamknięty dobrze w słoiczku i postawiony w lodówce.Fajny pomysł z tymi śliwkami,muszę też spróbować. Pozdrawiam :grin: :grin: :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Eeeee,tygodnia to u mnie nie wytrzyma :grin: ,wszyscy się już przyzwyczailiśmy,że jest stale w lodówce jogurt :grin: ,dziś zrobiłam z mrożonymi truskawkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 A jaki jest pyszny z rozgotowanym jabłkiem z cynamonem,smakuje szarlotkowo. Dałam przepis siostrze i wczoraj dzwoniła,że jogurt można nożem kroić , no ale ona ma wiejskie pełne mleczko! A wiecie-w Lidlu kupiłam mleko 3.5%,przyznam że takiego jeszcze nie widziałam i kupiłam do jogurtu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.