Skocz do zawartości

Karp?


Dorunia
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :roll: Dużymi krokami zbliża się Wigilja,napiszcie proszę jak przygotowujecie i podajecie karpia.Moja rodzinka bardzo lubi tę rybę,ale zawsze mamy go tylko usmażonego na patelni.Jak macie jakieś fajne przepisy to proszę podajcie,a ja napewno któryś z nich przygotuję na tegoroczną Wigilję. Przez pośpiech napisałam ten post nie tam gdzie powinnam,proszę przenieście go do "problemów w kuchni".Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

1 kg karpia 40 dag włoszczyzny - bez kapusty cebula 2 łyżki margaryny 2 łyżki mąki 1/2 szklanki śmietany curry, pieprz, sól Rybę oczyścić , umyć, pokroić na półdzwonka,usunąc kręgosłup. Warzywa umyć, obrać, zetrzeć na tarce z małymi otworami. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Obłożyć rybę warzywami i odstawić w chłodne miejsce na 2 godz. Następnie warzywa usunąć, posypać kawałki karpia przyprawami, oprószyc mąką, włożyć do żaroodpornego naczynia, polać stopionym tłuszczem i piec 40 min. Pod koniec pieczenia polać śmietaną. Podawać z ziemniakami i surówkami.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.