Skocz do zawartości

Krem Z Nutella


Gość sebas

Rekomendowane odpowiedzi

Próbowałam zrobić krem z Nutellą , w kremówce rozpuściłam nutelle , bo tak robię z czekoladą schładzam i ubijam, ale z nutellą nie wyszło. po 1 nie chciało się ubić, a po 2 po godzinnej walce zprzy pomicy miksera owszem jako tako, ale krem mało odporny na temperaturę pokojowąś. Tort musiałam szybko chować do lodówki????? Dlaczego????

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

tak na prosty chłopski rozum :roll: to wydaje mi się iż problem tkwi w konsystencji produktów wyjściowych. Nutella z "natury" musi mieć delikatną i "płynną" konsystencję gdyż ma być smarowana na chlebie, czekolada natomiast jak dobrze wiemy jest sprzedawana w formie "stałej". Istotną kwestią w twym problemie może być skład chemiczny nutelli (jakiś składnik) który sprawia że wygląda jak masło. Ale podkreślam iż jest to tylko takie dumanie na chłopski rozum... pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.