Skocz do zawartości

Smalec Ziołowy


amelia

Rekomendowane odpowiedzi

0,5kg. sloniny, 35dag. cebuli, duze kwasne jablko, 2-3 lyzki ziaren slonecznika, lyzka maggi, lyzeczka majeranku, po cwierc lyzeczki czabru, tymianku, i bazylii, 1 zabek czosnku Slonine pokroic w drobna kostke i stopic, az skwarki beda jasnobrazowe. Cebule drobno pokroic, jablko zetrzec na tarce. Pestki slonecznika uprazyc na patelni. Do osobnego garnka wlac pol szklanki wytopionej sloniny bez skwarek, rozgrzac go i wrzucic cebule i jablko. Gdy cebula sie zarumieni, dodac slonecznik, maggi, pozostaly tluszcz ze skwarkami, ziola i troche soli. Wszystko wymieszac i doprowadzic do wrzenia. Po zdjeciu z ognia dodac przecisniety czosnek.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.