Skocz do zawartości

Babka Korzenna


Agusia

Rekomendowane odpowiedzi

25 dag masla 25 dag cukru 0,5 kg maki 4 jajka 1 maly proszek do pieczenia 1 przyprawa do piernika troche mleka ( do 0,5 szklanki) 2 lyzki stolowe kakao szczypta galki muszkatolowej 1 lyzeczka cynamonu 10 dag rodzynek-sparzyc i obsypac maka ziemniaczana 10 dag migdalow skorka pomaranczowa Migdaly sparzyc, obrac z brazowej skorki, wysuszyc i posiekac. wszystkie sypkie produkty z wyjatkiem cukru przesiac do miseczki. Maslo utrzec z cukrem, dodac jajka i wszystko utrzec na pulchna mase.Dodac sypkie produktyi dokladnie wymieszac.Wlac mleko ( nie za duzo, sami zobaczycie ile, ciasto nie powinno byc ani zbyt geste ani zbyt rzadkie), wszystko dobrze wymieszac. Dodac bakalie, wymieszac.Piec ok. 1 godz w dobrze nagrzanym piekarniku, tak jak sie piecze inne babki. Nie wiem ile to jest stopni bo ja mam w przepisie podane w Farenheit a nie Celsjuszach.A moze ktos wie ile to jest 375 Farenheita, bo mnie sie wydaje ze ok.180 celsjusza? ale nie jestem pewna. Sprawdzic patyczkiem czy jest upieczone w srodku. Babeczka pyszniutka a jeszcze lepsza jak poczeka ze dwa dni, dojrzeje tak jak pierniki. Powodzenia!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.