Skocz do zawartości

Cappuccino


Agusia

Rekomendowane odpowiedzi

1 cienki spod biszkoptowy i podluzne biszkopty lub biszkopt przekrojony na dwie czesci lub OPCJA DO WYBORU podwojna ilosc biszkoptow ( na spod i na wierzch) 2,5 lyzki zelatyny 2 zoltka i 1 cale jajo- jajka sparzyc przed uzyciem!!!!!!!!!!!! 0,5 szklanki cukru 4 serki homogenizowane- waniliowe 1 szklanka mleka w proszku pol kostki masla 2 szklanki mleka 10 lyzek kawy cappucino Polowe kawy w proszku zaparzyc i wystudzic.( 0,5 filizanki wody) Zelatyne rozpuscic w mleku ( podgrzac go troszke) Maslo utrzec, dodac serki, nastepnie mleko w proszku. Jajo, zoltka i cukier ubic i dodac do masy.dodac zelatyne i polowe kawy w proszku. I teraz w zaleznosci co macie ukladac: 1 - biszkopt lub biszkopty na spod tortownicy- skropic kawa 2 - mase 3 - i znowu w zaleznosci co macie biszkopt lub biszkopty - tez leciutko nasaczyc. Wierzch ciasta wg wlasnego uznania: obsmarowac mala iloscia odlozonej wczesniej masy i posypac tarta czekolada lub b. drobno mielonw kawa lub polac czekolada Mozna tez do masy powkladac kawalki biszkoptow. schlodzic. Ciasto proste, pyszne i nie jest pracochlonne.Polecam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.