Skocz do zawartości

Nowość-masa Karmelowa


basga

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 66
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

  • 11 miesięcy temu...

Witam Może moje pytanie będzie Was śmieszyć, ale jak gotujecie to mleko? Rozumiem, że wstawiacie puszkę do garnka z wodą. Czy puszka ma być zamknięta czy otwarta? Jeśli zamknięta, to czy ciśnienie jej nie rozsadzi?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

Ja gotowałam mleko 3 godz. i to było za długo,bo na dnie puszki masa scukrzyła się,ale mogłam ją rozsmarować bez kłopotu.W naszych sklepach są już gotowe masy o różnych smakach (też w puszkach) i niewiele droższe od mleka skondensowanego. :mrgreen:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

czy przed wyłożeniem na ciasto rozcieracie tą masę czy macie inny sposób aby dobrze dała rozsmarować się na ciastach?Ja kiedyś roztarłam ją bo była za sztywna i zrobiła mi się rzadka i nie chciala ponownie zgęstnieć.

Ważne, żeby masa była jeszcze ciepła. W sumie im cieplejsza tym lepiej się rozsmarowuje.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.