Skocz do zawartości

Cytrynka


apsik

Rekomendowane odpowiedzi

1.Upiec biszkopt na 4 jajach. 2 MASA 2 szkl wody około 1/2 szkl soku z cytryn 3/4szkl cukru 2 budynie śmietankowe na 3/4l [delekty] Ugotować budynie na wodzie i soku ,do gorącego dodać 1/2 margaryny i 2 żółtka ,razem dobrze zmiksować. Gorący krem wyłożyć na biszkopt.Na to dać piankę . PIANKA 1/2 litra śmietany kremówki 1 łyżka żelatyny rozpuszczona w 1/2 szkl wody cukier waniliowy 2 łyżki cukru pudru Śmietanę ubić z cukrem , na koniec dodoć żelatynę . Na piankę układać herbatniki [[3 paczki] i polać je lukrem . LUKIER 20 dag cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny około 2 łyżki przegotowanej letniej wody Wszystko utrzeć. Przepis ten jest wielokrotnie sprawdzony ,pochodzi od weselnej kucharki .

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam! Mam pytanie czy ciasto nadaje się do jedzenia zaraz po lukrowaniu :-D Miałam kiedyś podobny przepis na ciasto z herbatników, ale to ciasto jadło się po dwóch dniach , potrzebny był czas żeby herbatniki zmiękły od kremu :-D Czy w tym przypadku też tak jest :-D chociaż ze względu na śmietanę to chyba nie :-D Pozdrawiam

  • Thanks 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.