Skocz do zawartości

Cytrynka


Rekomendowane odpowiedzi

Co do galaretek-wiem-trochę nie na temat-ale przypomniało mi się,że ładnych parę lat temu,zaniosłam mężowi do szpitala właśnie galaretkę w takiej szklance do drinków.KOLOR MIAŁA...FIOLETOWY,była chyba z owoców leśnych i na sali byli w totalnym szoku,bo myśleli,ze to denaturat!

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • Odpowiedzi 72
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Popularne odpowiedzi

O! ciasto cytrynka zapowiada się że też będzie pyszna. Apsik mam pytanie ile ma być soku z cytryn? domyślam się że pół szklanki ale nie mam pewności.

Każdemu wychodzi inaczej i to mi się podoba niby jeden przepis :( a co dom to inna odsłona. :) Ino mam pytanie z innej kategori śliczną serwetkę widzę na zdjęciu kupna czy zrobiona???

Basga, a Ty cały czas jak widzę kombinujesz :arrow: ;-) Taką niebieską galaretkę tez widziałam w sklepie, fajnie wyglądała, dla dzieciaków do smerfny kolor. Co do budyniu, to on był gotowany na gala

Dodane obrazy

Korzystałam już kilka razy z fioletowych galaretek (o smaku owoców leśnych) i rzeczywiście fajnie się one prezentowały :arrow: ... a latem planuję zrobić takie ciasto: biszkopt, na niego bita śmietana, a na nią moje ulubione jagody i na to wylana fioletowa galaretka... mniam mniam ;-)

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Przy okazji sprawdzę swojego nowiutkiego avatara :arrow: Dorotko, nie ma jak to lato, wtedy jest w czym wybierać, narobiłaś mi ochoty tym ciachem z jagodami ;-) Ja często na biszkopt daję masę z białym serkiem (przetartym przez sito) wymieszanym z ubitą kremówką (cukier puder do smaku) i na to, co z ogródka się nawinie: porzeczki (białe, czerwone), poziomki czy truskawki i oczywiście galaretka w przeróżnym kolorze, może w tym roku będzie to właśnie niebieska. Aż mi się jeść zachciało o tej porze :arrow: Pa, Ju.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Justynko, no właśnie nie ma jak to lato, bardzo je lubię tylko jak dla mnie ma jeden minus - towarzyszą mu burze, a ja się ich boję :arrow: ... ale ma i plusy, są świeże warzywa, owoce...mmm... jagody, muszę się przyznać, że lubię je i jeść i zbierać ;-) Twoje ciasto wygląda mi na pychotkę... mniam mniam... też mi się coś brzuszek odezwał... :arrow: Miłej nocki :arrow:

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Basga, ale musisz przyznać, że wyglądam intrygująco w tej maseczce? :arrow: Dorotko, ja widzę, że Ty jesteś "nocny marek", ja niestety jakoś też tak nauczyłam się strasznie późno chodzić spać ;-) No cóż Ciebie burze przerażają, a mnie one intrygują, lubię na te fajowskie wyładowania patrzeć przez okno :arrow: Ale jagody uwielbiam jeść, ze zbieraniem jest gorzej, jakoś nie bardzo mnie porywa chodzenie po lesie (to już tak mam od dzieciństwa, a już grzybów ani nie lubię jeść ani zbierać, chociaż się na nich trochę znam). Pozdrawiam serdecznie, Justyna.

  • Confused 1
Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Wyglądasz intrygujaco i tajemniczo! Ja też nie lubię zbierać ani jagód ani grzybów ale jeść uwielbiam,za to tylko ja w domu lubię grzyby i rzadko je robię,a już najbardziej lubię marynowane.

  • Confused 1
Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Justynko, ja czasami lubię sobie tak długo posiedzieć - szczególnie w piątek, jak wiem, że w sobotę mogę sobie dłużej pospać :( A co do grzybków to ja bardzo lubię je jeść pod każdą postacią i lubię je także zbierać - w zeszłym roku byłam z rodzinką jeden raz na grzybkach, i muszę się pochwalić, że nazbierałam ich najwięcej :grin: ...rzeczywiście ciekawe... ciasto cytrynka a my tu o grzybkach... może coś wspólnego jednak w sobie mają :)

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Apsik ciasto zrobiłam, jest bardzo smaczne, a o herbatniki proszę się nieobawiać bo są bardzo miękkie. Dziękuję za przepis i namawiam inne osoby do wypróbowania. Ciasto upiekłam zgodnie z przepisem, dołączam moje wykonanie. Moja krytyka to lukier nie bardzo dobrze rozproawdzony na herbatnikach. Teraz jak kupuję cukier puder to jest poprostu pyłek, nie tak jak kiedyś cukier był inaczej mielony. Pozdrawiam

post-2336-1172227540_thumb.jpg

post-2336-1172227572_thumb.jpg

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ślicznie wyszło Ci to ciasto, Ino! Dzięki za umieszczenie zdjęcia. Dzięki Wam nabrałam ochoty na wykonanie tego ciacha. Pozdrowienia. :( Twoja serwetka też mi się podoba. Pa

  • Like 1
Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.