Skocz do zawartości

Ciasto Francuskie


basga

Rekomendowane odpowiedzi

proszę,powiedzcie czy gotowe,mrożone ciasto francuskie sprawdza się w domowych wypiekach?jakie macie doświadczenia?bardzo lubię ten rodzaj ciasta ale sama go nie robiłam.raz skusiłam się na krązki ananasa w takim mrożonym ale chyba coś żle zrobiłam,bo wyszło ohydne.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nigdy nie próbowałam mrozonego ciasta francuskiego, ale jest dostepne swieże ciasto tego typu (np. w Biedronce). Zawsze posiadam w lodówce takie ciasto jako awaryjne. Robię z niego ciastka nadziewane brzoskwiniami albo tartymi jabłkami. Po 20 min juz wszystko gotowe. Dobre sa tez nadziewane farszem mięsnym lub z pieczarek. Radzę spróbowac ponownie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

dzięki bardzo!właśnie dziś wybieram się do Biedronki i napewno kupie to ciasto,tym bardziej że piszesz,iż ono nie jest mrożone.zrobię coś słodkiego francuskiego.pozdrowionka i WESOŁYCH ŚWIĄT dla wszystkich forumowiczów.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 5 tygodni później...

Bardzo często robię tartę z francuskiego ciasta kupionego w sklepie. Na razie eksperymentowałem z ciastem Bliklego i Frosty, i muszę powiedzieć, że to pierwsze jest naprawdę rewelacyjne. Smakuje wyśmienicie i pachnie świetnie juz podczas pieczenia. Zachęcam szczególnie początkujących kucharzy, gdy chcą zrobić wrazenie - ciasto Bliklego daje zawsze znakomity rezultat i nie można tu nic zepsuć bez względu na to, czy wypiek jest słodki, czy wytrawny. To było pierwsze ciasto, jakie w ogóle upiekłem i teraz tarty słodkie i nie-słodkie, paszteciki, przekąski, zawijasy i roladki są moim popisowym numerem. Ciasto Frosty jest o połowę tańsze, ale i rezultaty określiłbym, jako połowę gorsze - gdybym od niego zaczął to chyba dałbym sobie spokój z cistem francuskim. Jedyną wadą ciasta Bliklego jest cena (ok. 10PLN za opakowanie). Obie marki są dostępne w supermarketach. Mój post brzmi trochę jak laurka, ale sami spróbujcie - jestem ciekaw efektów i opinii. Wkrótce spróbuję też inne marki mrożonego ciasta francuskiego. Po sprawdzeniu oczywiście opiszę efekty. A moze ktoś ma już doświadczenia z produktami innymi niż Blikle i Frosta?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.