Skocz do zawartości

Szarotka z bezą


didloo

Rekomendowane odpowiedzi

3 szklanki mąki pszennej 5 dag cukru kryształu 15 dag cukru pudru 25 dag margaryny lub masła roślinnego 2 łyżki śmietany 4 jaja 2 łyżeczki proszku do pieczenia kilogram jabłek cukier waniliowy, cynamon, sól Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia posiekać z tłuszczem, dodać 5 dag cukru kryształu, żółtka,śmietanę i zagnieść kruche ciasto.Gotowe włożyć do lodówki. Obrać jabłka, zetrzeć na tarce jarzynowej i podsmażyc w rondlu dodając łyżkę cynamonu, cukier wanilowy i ewentualnie tyle cukru aby jabłka nie były bardzo kwaśne. Dużą blaszkę wysmarować tłuszczem i połową ciasta wyłożyć spód oraz boki. Wyłożyć na wierzch przesmażone i przestudzone jabłka, na nie zetrzeć na tarce jarzynowej ciasto, zostawiająć mały kawałeczek. Ubić pianę z białek ze szczyptą soli, dosypać cukier puder, jeszcze trochę ubijać, wyłożyć na ciasto a na wierzch zetrzeć resztkę ciasta. Upiec. Zostawić do wystygnięcia i jeszcze w brytfannie pokroić na kwadraty. :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.