basga Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 przed świętami skusiłam się na kupno nowych form na ciasto i jestem bardzo zadowolona-w niedalekiej przyszłości stare blaszki zastąpię właśnie tymi silikonowymi. wytrzymują temperaturę do 240*,nic się do nich nie przykleja,łatwo się myje a co najważniejsze,to nie trzeba ich niczym smarować przed pieczeniem,po prostu wylewamy ciasto i wstawiamy do piekarnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anna22 Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Ja też się zastanawiałam nad taką foremką , ale właśnie brakowało mi potwierdzenia od kogoś jak się sprawdzają w użyciu. Dziękuje basga ,że podzieliłaś się swoim doświadczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 28 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 polecam naprawdę-świetna rzecz.są formy prostokątne,keksówki,babkowe i takie na muffinki/czy jak to tam się nazywa/.muszę pokazać to moim siostrom-pewnie też sobie kupią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bernimek Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Potwierdzm - są rewelacyjne. Ciasta łatwo odchodzą, świetnie się je myje. Fakt są dośc drogie, ale warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agusia Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Polecam foremki tego rodzaju, latwe w uzyciu , latwe w myciu, a ciasta z nich wyjete wygladaja swietnie, bez zadnych "ubytkow ktore mogly pozostac w foremce". Podajac swoj przepis na babke z ananasem zasugerowalam uzycie tego rodzaju foremki. Jest to ciasto z owocami, wiec sok moglby przywrzec w innej foremce ale napewno nie w silikonowej. Polecam goraco! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna.K Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 Też polecam silikonową forme ja mam akurat na mufinki i takiego misia super sie w niej piecze tylko na mojej pisze max.160 stopni.BASQA pamiętasz może jakiej firmy są twoje formy co wytrzymują taką temperature planuje zakupienie jeszcze do ciasta taką formę będę musiała pooglądać.POZDRAWIAM :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 22 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 WITAJ! NIE PAMIĘTAM JAKIEJ FIRMY ALE JAK BĘDĘ W MAKRO TO BĘDE KUPOWAC SOBIE TAKĄ DO MUFFINEK I WTEDY PODAM NAZWĘ FIRMY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 Ja również planuję kupić formę silikonową do mufinek,bo bardzo nam zasmakowały i piekę je dosyć często,ale w foremkach do babeczek i potem trudno je umyć,żeby w każdym zakamarku było czyściutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.