apsik Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Justynko ciasto jest super,bardzo podobne do isaury ale jednak tak różne.Zarówno ser,który jest bardziej lekki a także ciasto przypominające mi w smaku piernik.Ciacho naprawdę na piątkę,zniknęło już pół blachy a jadły tylko dwie osoby ,mój mąż i syn ,ja spróbowałam i przybiegłam coś napisać dopóki mam wolny komputer.POZDRAWIAM WSZYSTKICH I ŻYCZĘ MIŁEJ NIEDZIELI. :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JustynaZ Opublikowano 4 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Apsik, bardzo mi miło, że ciacho smakowało Twojej rodzinie. ;) Ktoś w mojej gromadzie też powiedział, że przypomina mu ono trochę piernik (i do tej pory nie wiem kto). A tak poważnie, to Cielaczek jest smaczny i przede wszystkim bardzo szybki w wykonaniu. Pa, Justyna. :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marra Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 Justynko bardzo smaczny ten Cielaczek. Zrobiłam wczoraj. Tylko dałam za dużą blachę i troszke niski wyszedł, ale to nie zmienia faktu, że pycha. Polecam Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 Robiąc dzisiaj obiad upiekłam cielaczka,jeszcze raz potwierdzam że robi się go ,,piernikiem'' jest smaczniutki ,ładniutki ,więcej takich przepisów Justynko. :shock: POZDRAWIAM ELA. :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 I już niestety go nie ma . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pączuszek Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 Ciacho upiekłam jest super, moim domownikom bardzo smakowało , szybko znikło.Dzięk za udany przepis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krysia50 Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 Potwierdzam ciasto bardzo dobre i robi się migiem a jeszcze szybciej znika pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JustynaZ Opublikowano 11 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 Bardzo się cieszę, że ciacho smakuje, tym bardziej, że dawno nie zaglądałam na forum, na razie nie mam dostępu niestety :grin: do komputera. Czasami do masy serowej wrzucam namoczone nieco wcześniej rodzynki, jeden z moich synów to maniak "rodzynkowy" :grin: :grin: Serdecznie pozdrawiam, Justyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monia79 Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Ciacho wypróbowałam i wyszło bardzo dobre. Podoby przepis do mojej Izaury. A swoją drogą znalazłam ten przepis pod tą samą nazwą na innym forum. http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=19185 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JustynaZ Opublikowano 13 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Moniu, już pisałam, że Izaurę robi się nieco inaczej (przynajmniej w moim przepisie), ciasto jest murzynkiem, a do masy twarogowej dodaje się tłuszcz. Jeżeli zas chodzi o załączony link, niestety to są dokładnie moje słowa, jakbyś zauważyła różnica zasadnicza w datach. Opis jest dokładnie mój, napisany moimi słowami, gdyż nawet przepis, który posiadam od koleżanki ma zupełnie inną formę. Jest mi tylko trochę przykro, że ktoś nie wysił się, tylko dokładnie przepisał moją treść. :grin: Pozdrawiam, Justyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JustynaZ Opublikowano 13 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Ps. Teraz jednak zauważyłam, że autorka przynajmniej pisze, że przepis nie jest jej :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monia79 Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Justynko nie neguje że to nie był twój przepis, poprostu przypadkiem weszłam na tą stronę i chciałam abyś wiedziała że ktoś sie pod tym podpisuje. Dla mnie to jest ciacho twojego autorstwa i w dodatku przepyszne! Swoją drogą to niezły detektyw z ciebie, nie zwróciłam uwagi na daty:) Pozdrawiam serdecznie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JustynaZ Opublikowano 14 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Moniu, jakoś te daty wpadły mi w oko zaraz jak tylko zajrzałam na stronę, i tak sobie czytam, czytam, aż nagle olśniło mnie, że przecież to dokładnie mój opis wykonania ciasta, gdyż jak pisałam na początku nie ja jestem dosłownie autorką przepisu, a i pewnie moja koleżanka miała go od kogoś, i pewnie na innych linkach też może się pojawić. (tak to już z przepisami bywa) :grin: Tak swoją drogą to bardzo podobne ciacho (tylko inne proporcje i trochę inny sposób wykonania) zamieszczone jest na forum pod nazwą Salcesonik, tylko, że dodaje się do niego pokrojone w kostkę jabłka. Jest zupełnie inne w smaku i bardzo mojej rodzinie smakuje. Polecam :razz: Papatki, Justyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewa1 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Oto dzisiejszy cielaczek, którego upiekła moja córka:) Jest pyszny! Wszystkim smakuje:) :oops: :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.